Moving on

Forst hander inget pa 4 manader, sen hander allt pa en dag.

Under hela September har min chef sagt att ja du kommer att fa tider eventuellt hela oktober ut, men iaf till mitten av oktober. Igar sa han att jag inte kommer att fa nagra timmar nasta vecka. hmm, bestam dig Sindar. Men i det stora hela ar det nog bra, for nu gor det att jag maste ta arslet ur vagnen och bestamma vad som ska handa nu. Och vi hade val i till 90% bestamt att vi skulle aka till Brisbane efter det har. Men et blev snabbt andrat da jag fick ett mail igar eftermiddag med ett jobberbjudande pa Phillips Island. Typ 2 timmar soder om Melbourne. Tjoohoo. Ringde till manniskan idag och lyckades ocksa fixa in Kristin dar. Sa pa mandag bar det av mot Sydney i 4 natter eller nat sant. En jakla massa shopping och reunioin med room 101, Helen och Terlie. Helt underbart att fa traffa dom igen speciellt eftersom Helen ska tillbaka till England om tva veckor och Terlie flyttar till Melbourne i samma veva.

Sen ska aven Sara, den svenska tjejen som vi har traffat har i Thredbo ocksa aka till Sydney i ett par dagar sa hon ska folja med pa quizzen och det. =) och jaaadrans vad vi ska shoppa. Funderar pa att slanga hela garderoben innan vi aker och borja om pa ny kula. Ar sa sjukt trott pa alla klader jag har. Tank er hur trott man blir pa allt man har i garderoben hemma, tank sedan pa hur det skulle bli om du bara hade ungefar 7 linnen, tva par byxor, en kjol och tva par skor att valja pa. Jag spyr pa det. Men det ar ju sant man far ta nar man bestammer sig for att leva i en ryggsack i ett ar.

och pa tal om Sydney, det basta av allt ar att vi nog kommer att bo pa wake up nar vi ar dar. Mitt i smeten igen. Dar kan man snacka flashpacker hostel. Ska bara ringa till dom nu och se sa att dom har nan plats for oss! och Side bar, Paddys market, en riktigt mataffar, donkan, subways, STARBUCKS, IMAX och allt annat roligt som vantar oss. Holl pa att glomma BONDI & COOGEE och dfo(outlet). Lovely.

Nu ska jag spendera resten av tiden pa jobbet med att snoka pa facebook och make up my mind about going to Anthonys eller ej. Vettetusan om jag orkar parta ikvall. Ar fortfarande schleten fran i lordags.

bye

Kalabalik i Sverige?

haha, jag fick just ett par sprillans nya solglajjer av Allas var van journalisten Rachel som har hangt har hela sasongen. Hon ar sjukt rolig och valdans trevlig. Sen att hon typ har gatt och sagt till hela byn hur bra jag ar gor ju inte saken varre direkt! haha. Nu pa morgonen har vi betat av samtalsamnen som valet hemma och att det faktiskt genom ett demokratiskt val har kommit in ett rasisitiskt parti i riksdagen, martini och hans suspekta kokainsmuglingar och alkoholism. Och nu gick hon ner pa byn for att kopa lite lunch, jag hade ocksa fatt om jag hade velat men vill inte snylta. Men da kom hon fram med ett par glasogon, riktigt snygga och hon ville inte ha dom sa jag fick dem. och da kollade jag upp lite snabbt vad det var for marke och vad de kan kosta att kopa. Mellan 170-220 dollar. alltsadet ar typ 1500kr, schyrre!

Och pa tal om valet. jag rostade pa alliansen, tycker dom har skott sig bra de senaste 4 aren och det blev ju bra nuda. Vad galler SD sa har jag val inget emot dom, men dom kanske fick lite for manga mandat i riksdagen an vad de borde ha fatt. Det gor mig absolut inget att dom kommer in, men de far inte fa for stor del. och nu staller det ju till en del problem med vilka som ska styra och sant, men ja. det ar ju svenska folket som har rostat och nog for att det inte ar ultimat, sa tycker jag anda inte att den smutskastningen mot alla som har rostat pa dom som pagar pa facebook och liknande ar lite fel. De som rostade pa dom hade sakert en bra anledning.

back to work

puss och kram

Varen ar har

Satt just och tittade lite pa vader prognosen och det ska vara stralande sol hela helgen och veckan som kommer. Antligen var! Fast blir nog itne sa mycket sitta ute for tillfallet., mar inte mycket battre idag an igar. puh. Ingen som kunde eller ville ta mitt skift nu heller, sa det ar bara att harda ut. An sa lange sa har det varit ratt lugnt och det uppskattas. Mest bara nan kines som har ringt ett par ganger och fragat samma saker vajre gang, och aven fatt samma svar. Dumma kineser.

Skulle nog inte ha klivit upp om jag inte hade behovt idag. Satflask va den har forkylningen knockar mig. om och om igen.

30 minuter senare...

Blev nerringd till baren sa jag fick agera bartender i en halvtimme medan Ian var ivag och skjutsade gaster och lite annat. Valdigt skoj, synd bara att det inte kom nagra gaster sa jag fick prova mina icke existerande barskills. =P Eller det var en gast, men hon ville bara ha vatten och klaga pa Thredbo lite. Nicka och le, det kan jag! =P

Funderar starkt pa att ga ner och bestalla mig en sallad till lunch, kan ju hjalpa med lite energi kanske. Och den har salladen ar sa ackligt god alltsa. Slar kompis med hastlangder. Sen kostar den narmare 150kr ocksa =P Det ar en massa ruccola, avokado, haloumi och ett pocherat agg. och sen en massa andra saker. Grym!

Nu ar det bara 2h och 10 min kvar tills jag far ga och sova!

puss och kram

Sjukling

Jobbar igen, som vanligt. Skillnaden nu ar att jag ar sjuk. Eller sjuk och sjuk, har en feber som kommer och gar och en forkylning som ar ratt anstrangande. Hostar som en gnu, vilket ar valdigt drygt nar man spenderar mesta delen av tiden med att sitta i telefon. Inge skoj och hosta dom i orat. Men jag vet inte varfor jag inte sjukanmaler mig. Satt just och tankte pa det. Men jag har aldrig sjukanmalt mig pa nagot jobb. Visst att jag sket i vissa forelasningar i skolan men det gjorde ju oftast ingen skillnad.

Och forut har jag ju faktiskt haft andra manniskor som kan hoppa in istallet for mig. men nu ar det ju bara jag och paul och sam, och sam jobbar i restaurangen pa kvallarna sa jag far typ daligt samvete for att paul ska behova vara har hela dagen. Sjukt att ens tanka sa, jag vet, men kan inte hjalpa det. Och jag jobbar till troligtvis 11 ikvall for det ar en som kommer in ungefar da och sen borjar jag 7 imorgonbitti. Det ar ju inte direkt sa man har tid att bli battre heller. Fast samtidigt sa har jag ju inte rad att vara sjuk. Hyran maste ju betalas och jag har 6 manader kvar i oz och man vet ju inte hur latt det ar att fa jobb efter det har heller. Usch nu blev jag stressad over det ocksa. Men nu skulle jag helst av allt vilja ga hem och sova. Kanske kan se om sam vill jobba nagra extra timmar nar det har blivit lugnt i restaurangen. For jag hostar snart lungorna ur mig och har en aning svart att halla mig vaken.

Ja, jag tycker valdigt synd om mig sjalv for tillfallet. Och saknar mamma gor jag ocksa. men ja, bara 3 och en halv timme kvar tills jag far ta mig hemat. tackochlov sa bor vi valdigt nara. husen star ungefar 2 meter ifran varandra, sa jag behover bara ga runt huset till baksidan for att ta mig till min sang. som sakerligen ar alldeles iskall for var varmeflakt borjar ge upp tror jag.

bye

schleten till tusen

Shit pommes, schleten, ja tack.

Igar var festen som vi alla vantat pa, anthonys och raffs fodelsedagskalas. Dum som jag var sa glomde jag ju saklart kameran, men alla andra tog en jakla massa kort hela tiden sa nat ska man val kunna fa tag pa. Jag hade ju trott att jag skulle vara ledig idag, som jag varit i stort sett alla andra mandagar. Men igar sa fick paul (min chef) for sig att jag minsann skulle jobba tidigt skift idag. Sa kom i sang vid 5, vaknade av att sangen inte var still runt 6 (kristin och brendon as usuall, alltid lika kul.....) sen var det bara att knalla ner hit vid 7. Alla maste ju se hur schleten jag ar, men a andra sidan sa ar vi alla som jobbar nu valdigt schletna. Den som verkar piggast ar Tim, kocken, som var genial och inte gick och la sig alls. Sa, bara 5 1/2 timme kvar tills jag far sova lite da.

Men det ar ju sjukt att man kommer in i vardagsrutiner sa fort alltsa. Istallet for att sitta hemma i Sverige och sova, ata,jobba sa ar jag pa andra sidan jorden och gor precis detsamma. Fast storre del jobba, mindre del sova. Och aven fast jag jobbar sa mycket sa ar det ju sa satans dyrt har att man inte blir direkt stormrik pa kuppen. Aven fast det kanns sa ibland for man far lon varje vecka, varannan pa vissa stallen. Sen att man ar ute i ingenstans gor ju inte att saker och ting blir billigare. Det ar ju en aning sinnessjukt att det kostar ungefar 150kr for en kebabrulle och en cola. =P haha.

Men ja igar var sjukt kul. En hemmafest, i en lodge nagonstans har bakom. Och jag vet inte varfor, men det verkade som att de flesta tjejerna helt plotsligt borjade hangla med varandra. Jag sag minst tre par, undrar vad som hande dar egentligen. Och har i Thredbo sa finns det inga poliser, de narmsta ar i Jindabyen, och dom kom och skickade hem oss igar. Det tyckte jag var lite smaroligt. Det var lite som i cops, eller dom trodde iaf att dom var skitcoola med sina ficklampor och allt. Sen ar det ju sa att alla i oz roker pa, konstant. Sa det fanns ju en hel del illegala substanser bland alla manniskor (typ 50), sa vissa blev ju lite radda. Men det gick bra, forutom nar Brendon av nan anledning borjar springa sa mycket han orkar. Tydligen var det for att han hade kissat ute, men det verkade ju valdigt allvarligt nar han borjade springa. Sa han blev satt i polisbilen men han kom tillbaka till big brother typ 10 minuter efter mig. Imponerande att polisen kom anda fran Jindy. Men roligt var det! =)

Ikvall sa ska vi ga ut och kaka lite, som vanligt pa mandagar. Ikvall ska vi till en brazilian bbq restaurang och tydligen sa far vi aven med oss basta Julian, om han nu far kvallen ledig. Ska nog svalta mig hela dagen sa jag orkar riktigt mycket =P haha.

Nu maste jag ga och gora mig lite kaffe, annars somnar jag vilken sekund som helst!

puss och kram

0-100

Haha, nu har jag fatt fart i den har igen. Askul. Inte manga lasare, men det ar inte det jag stravar efter heller.

Tankte att jag skulle beratta vad som hander har nere hos oss.
Befinner mig i Thredbo, pa 1400 meters hojd ovanfor vattenytan, mitt emellan Sydney och Melbourne typ. Det har ar en liten by med ungefar 50 permanenta invanare aret om. Den narmsta byn dar det finns en skola och lite sant ar 40 minuter harifran, Jindabyen, varldens hala som kryllar av dodliga ormar. Den narmaste staden ar Cooma, 1h10min harifran och sen har vi Canberra 2h30min harifran. Och Fran Sydney tar det ungefar 6-7 timmar hit. Nar jag satt pa bussen ner hit sa forstar man hur stort det har landet ar, det ar sanna fruktansvarda avstand mellan allt. Det roligaste jag sag fran bussfonstret var en skock med sheeps uta i ingenstans. Jag hade inte sett ett hus pa 10 minuter och jag sag inget pa minst 10 minuter till. Dom var bara dar ute helt sjalva. Och sen sjalvklart en massa kanguruer och wallabys =)

Vi kommer att vara kvar har i Thredbo i typ en manad till, tills vintersasongen ar over. Och da beger vi oss upp mot Cairns som det verkar nu. Forsoka hitta nan island resort att jobba pa och kunna sola och bada. Herregud vad jag langtar. Da kan man snorkla vid barriarrevet och det kommer att vara sadar ackligt varmt att man svettas bara av att tanka. =) Underbart!

Sen framat Januari ska vi borja bege oss ner mot Melbourne. Det basta vore om vi kan fa tag pa nan billig bil och bila ner hela kusten, det vore riktigt nice. Men det kan bli en aning dyrt, vi far se. Men vi ska iaf vara nere i melbourne i ett par veckor innan vi aker hem. For den 23e feb sa ska vi pa Iron Maiden dar nere och sen gar flyget hem den 26e.

Vi har varit borta i over 6 manader nu. Helt sjukt vad tiden gar fort. Och jag maste erkanna att jag saknar Sydney som satan. Sa himla mysig stad, den ar ju sa stor men det gar att ga overallt. sa manga sma fororter pa gangavstand. Vi bodde i en av dom fororterna, det tog ungefar 20 minuter att kommer ner till stadskarnan, sa det var ju inga problem att ga hem efter krogen och sant. Glebe hette det dar vi bodde, helt underbart, bestog egnetligen av en gata med en jakla massa restauranger. Sen fick jag ett jobb typ 4 minuters gangvag fran hostelet sa det var ju kalas. Varldens skummaste jobb, men det var spannande. I sverige skulle man aldrig ha anstallt nan att gora det jag gjorde. Jag brande skivor till deras seminarium, packade brev och skickade, gjorde iordning material till workshops. had jag varit kvar dar hade jag nog kunnat fa ratt mycket mera arbetsuppgifter ganska snart, men da fick jag ju det har jobbet istallet och akte direkt! =)

Nar vi kom ner till oz bodde vi pa ett riktigt flashpacker stalle. Skit kul var det, Wake up. Mitt i china town med helt underbara kines och thaistallen overallt. och framst sa hade vi Paddys market. En stor jakla marknad som var oppen alla dagar forutom mandagar. Man hittade sa mycket roligt, och framforallt billigt. Kristin hittade nat underklades stand och kopte pa sig en jakla massa bhar, jag kopte t-shirts och skickade hem. och dom hade helt sjukt billiga och frascha frukter och gronsaker. Wake up hade en massa saker pa gang hela tiden, varje lordag var det temafester, sondagar och tisdagar var det quizes (jag gillar tisdagsquizen bast, en riktig snygging till quizmaster) och varje torsdag var det ett sjukt bra liveband. En av dom killarna kommer vi garanterat att se mer av i framtiden, valdigt talented. Sen flyttade vi som sagt till Glebe, till ett langtids hostel dar vi efter ett par veckor av hemska roomis motte Helen och Terlie. Vi bodde tillsammans i nastan tva manader och vi bondade och haller fortfarande kontakten. terlie kommer att flytta ner till Melbourne snart sa vi ska halsa pa henne nar vi kommer dit. och vi ska tillbaka till Sydney for att traffa Helen innan hon aker tillbaka till UK.

Nu blev det ett langt inlagg. Hoppas ni orkade lasa hela. Kommer nog att uppdatera mera om vad som hander har i Thredbo nasta gang. Egentligen sa bor vi i misar, men jag trivs ganska bra har i big brother. =) haha

puss och kram

6 månader senare

jag hade ju inte tänkt att jag skulle skriva här medan vi är borta. men nu känner jag att jag måste börja igen, jag m¨ste börja utrycka mig som enl, inte som vi. Nog för att jag älskar vi som i jag och Kristin, men mitt psyke klarar inte av det. Under de sex månader som vi ahr varit borta har jag upptäckt så många saker hos mig själv som jag verkligen HATAR. Alla har vi småsaker som gör oss till den vi är, jag har upptäckt några av mina mindre smickrande småsaker. Det svåra är dock att förandra det. Som alla vet så är jag ju fruktansvärt emotionell, jag skrattar och gråter väldigt lätt, och nu när jag börjar upptäcka mig själv så är det ganska jobbigt,emotionellt. Jag har min bästa vän här, men på nåt vis känns det som att alla ni från borlänge har påverkat mig i den jag är mer än nåt annat. Därför är det en aning svårt att vara ifrån er, det tog mig dock 1½ år att komma på det.

Jag kan låta bitter, men jag har väldigt roligt här down under. Jag har träffat många människor som jag vet att jag kommer att se igen. Dels alla tjejerna från Sydney, speciellt Helen som är helt underbar. Och sen har i Thredbo så har vi några underbart trevliga männsikor.

Nu har vi ju också bokat vår biljett hem, så vi vet att vi kommer tillbaka. Det känns underbart. Känner på mig att det kommer att bli väldigt svårt att åka härifrån såklart, men herregud va roligt det ska bli. Träffa alla, familjen, andrea, tessan, carro, pojkarna, alicia. ja alla helt enkelt.

Nu ska jag gå och lägga mig, nog för att jag börjar sent imorrn, men det är fullbokat i helgen så kommer garanterat att få en hel del att göra. Sen efter söndag så kommer det att dö totalt, det enda som räddar mina timmar och min lön är att den tredje receptionisten har sin sista vecka nästa vecka, tjooho.

puss och kram